Nieuwe veldteken Bergse Vastenavend 2018

BERGEN OP ZOOM / KRABBEGAT – Vandaag heeft de Stichting Vastenavend het nieuwe ‘Veldteken’ gepresenteerd, dat vanaf januari weer te koop is. De bedoeling is natuurlijk dat alle Vastenavendvierders dit om hun nek hangen.

Het veldteken verbeeldt het vastenavendmotto Mè d’éél oew art zowel in creativiteit, verbondenheid, betrokkenheid en leut, aldus het begeleidende persbericht. Het hart komt als beeld twee keer tevoorschijn. Het grote hart in het midden waarop twee ‘dweilen’ staan, die elkaar goed vasthouden en de creatieve verscheidenheid en traditie laten zien. Op een van deze dweilen zit ook een hart op het dweilpak. Maar het grootste hart is tóch dat van de drager van het veldteken, vindt de Stichting Vastenavend: “Die kan het ook op zijn hart dragen, door het met een sluitspeld aan het rood-witte touwtje op de juiste plaats en hoogte te brengen.”

Geborgenheid

Verder is een artistieke verbeelding van de oude vestingmuren van onze stad te herkennen. Het toont de bescherming en beslotenheid van onze stad, maar vooral ook hoe we die stad én de Vastenavend in ons hart sluiten. Traditiegetrouw zijn bovendien het omgedraaide stadswapen en het jaartal terug te vinden.

Het veldteken is gemaakt van gips, beschilderd in acht kleuren watergedragen verf, beschermd met een watergedragen vernis, uitgerust met een rood-wit touwtje en het is 9 cm lang en 10 cm breed. De ontwerper van het veldteken is Paul Versijp. Start van de verkoop is 5 januari 2018.

Afbeelding: Stichting VAstenavend