Nieuwe verlichting langs fietspad Steenbergseweg in gebruik genomen

HALSTEREN – Wethouder Patrick van der Velden nam woensdagmiddag officieel de nieuwe verlichting in gebruik die vanaf nu brandt langs de Steenbergseweg. Dat deed hij samen met de dorpsraad, de fietsersbond en de jeugdraad. Tevreden gezichten op de Halsterse rotonde bij Vogelenzang…

Namens de Fietsersbond afdeling Bergen op Zoom was voorzitter Piet Bruijs aanwezig en namens de Halsterse dorpsraad voorzitter Piet Soffers. Volgens de uitnodiging van de gemeente was het echter vooral doordat de Bergse jeugdraad aandacht had gevraagd voor de kwestie, dat het zo snel ging. Toch is ook de dorpsraad erg blij hiermee, liet Soffers weten. Hij complimenteerde de gemeente met de voortvarende aanpak: "In januari werd er een schouw gehouden, en nu al is er nieuwe en goede verlichting."

Nog niet alles

Wethouder van der Velden kon melden dat er maar liefst 134 lichtpunten zijn aangebracht, alvorens hij er symbolisch één ontstak. Namens de jeugdraad waren voorzitter Jordie van der Burgt en secretaris Burak Sahin aanwezig. Ook zij zijn blij met de verbeteringen. "We fietsen hier niet alleen in de donkere winterochtenden maar ook 's avonds als we bijvoorbeeld gaan sporten", aldus Van der Burgt. "Het fietspad was slecht en je zag weinig", vulde de secretaris aan. "Gelukkig is dat nu allebei opgelost, aan het wegdek is al eerder wat gedaan."

Toch heeft de jeugdraad nog wel een verbeterpunt op de wensenlijst hier, aldus hun voorzitter. "Hier is een rotonde maar verderop niet. Natuurlijk horen fietsers zich ook aan de stoplichten te houden maar dat doet bijna niemand. Het zou dus veel veiliger zijn, maar ook beter voor de doorstroom, wanneer daar eveneens een rotonde komt." Wat de jeugdraad betreft is de gemeente dus nog niet klaar hier.