Nieuwe website voor het Markiezenhof

Sinds 4 juli 2016 heeft museum het Markiezenhof een volledig nieuwe website. De site was in een testversie al eerder te benaderen, maar is vandaag volledig gelanceerd en geïllustreerd met grotendeels nieuw fotomateriaal.

De nieuwe site biedt een visuele indruk wat er in het Markiezenhof te vinden is. Tentoonstellingen, activiteiten, de vaste opstelling van het museum; potentiële bezoekers kunnen direct zien wat er te beleven valt. Bijzonder en vooralsnog uniek is dat internetbezoekers met Google Streetview door het volledige museum kunnen ‘lopen’. Er is zelfs geluid aan die beelden toegevoegd. Er is nog geen enkel ander Nederlands museum met die online opties.

Archief en museum: twee websites

Waar voorheen de website nog werd gedeeld met het gemeentearchief van Bergen op Zoom, is www.markiezenhof.nl voortaan volledig gericht op het museum. Vanwege de fusie van de archieven van Bergen op Zoom, Roosendaal en Oudenbosch is voor deze archiefdiensten ook een nieuwe website ontwikkeld. Tot 1 januari 2017 is de studiezaal hiervan nog gevestigd in het Markiezenhof en vanaf 6 juli weer via de aparte ingang op Steenbergsestraat 6 te bezoeken.