Nu al goed nadenken over huisvesting jongeren wegens komst HAS Hogeschool

BERGEN OP ZOOM – De vreugde over de komst van een hogeschool is nog altijd groot. Ook D66 deelt die, meldt raadslid Carinne Elion. Maar ze roept tegelijk op tot goed nadenken over huisvesting voor jongeren. Die is nu al aan de krappe kant.

De stad gaat wezenlijk veranderen door de komst van de HAS Hogeschool, is de verwachting van velen. Er zullen zich veel jonge mensen hier willen vestigen, in ieder geval tijdelijk. En dat gaat op korte of langere termijn ook gevolgen hebben voor het woonaanbod in de gemeente, verwacht D66. Omdat de HAS school hier specialistische opleidingen wil vestigen, schat de partij de kans groot dat de Hogeschool nationale aantrekkingskracht heeft en die studenten hebben huisvesting nodig.

Wachtlijst nu al negen maanden

Als het meezit ontwikkelt Bergen op Zoom zich tot een gezellige studentenstad, is de inschatting van Elion en haar fractie. Logisch dus dat zelfs studenten uit de regio hier willen gaan wonen want, zo schrijft het raadslid: “Zo leuk is het niet om na een biertje of wat in de trein of bus te stappen.”

Het huidige woningaanbod is echter nu al aan de krappe kant. Er bestaat zelfs een wachtlijst van een maand of negen voor jongeren. Daar moet iets structureels aan veranderen, vindt D66. De partij roept daarom het college op om nu al in beeld te brengen om hoeveel studenten het ongeveer gaat in de toekomst en daar de juiste oplossingen voor te bedenken, in samenspraak met de HAS Hogeschool maar ook met Stadlander bijvoorbeeld.

Afbeelding: Pixabay/Gerd Altmann