Officiële opening nieuwe stek VVV Brabantse Wal

BERGEN OP ZOOM – Het Markiezenhof krijgt een steeds centralere rol in het toerisme van de gemeente Bergen op Zoom en de Brabantse Wal. Het was dan ook niet meer dan logisch dat het VVV-kantoor hier een nieuwe plek kreeg.

De gedachte om in het stadspaleis te gaan zitten is overigens nog niet zo héél lang geleden ontstaan, meldde wethouder Arjan van der Weegen tijdens de officiële opening vrijdagmiddag. Hij sprak daarom zijn bewondering uit voor de mensen die de herlocatie op zo'n korte termijn wisten te realiseren, op een indrukwekkend hoog niveau bovendien. Het is onmogelijk om niet geïnspireerd te raken in de nieuwe ruimte aan de Steenbergsestraat.

Verhalen

Inspireren middels 'storytelling'. Dat is precies wat Bergen op Zoom wil gaan doen, onder meer om toeristen te bewegen de stad en regio te bezoeken. En dat er verhalen verteld gaan worden is aan alles te zien. Honderden oude boeken, opgestapeld tot grote hoogte, onder en naast een videoscherm dat in een flinke bioscoop niet zou misstaan. Dat zijn de eye-catchers waarmee bezoekers verleid worden om die verhalen tot zich te nemen. Daarbij krijgt Het Markiezenhof een centrale rol, aldus Van der Weegen: "Het wordt een soort centraal station, een middelpunt tussen alles wat de Brabantse Wal te bieden heeft."

De Zeeland en Intratuin

Daarnaast komen er VVV vestigingen in Woensdrecht en Steenbergen, meldde de wethouder. Maar ook wordt nu uitgezocht in hoeverre bezoekers van De Zeeland en Intratuin -twee drukke plaatsen die ook veel mensen van buiten de stad trekken- te attenderen zijn op wat de regio nog meer biedt. Meer en meer moet er een samenwerking ontstaan tussen de drie gemeenten, het bedrijfsleven en organisaties van bijvoorbeeld evenementen. Om dat laatste kracht bij te zetten stonden buiten Trui van de Toren en Jan metten Lippen, van de Reuzenstoet die dit weekend het Bergse centrum opvrolijkt. In hun aanwezigheid vond de symbolische sleuteloverdracht plaats en werd natuurlijk het glas geheven.