Omstanders pakken vrouw in de kraag na beroving bejaarde (83)

BERGEN OP ZOOM – Enkele alerte omstanders hebben zondagavond een 32-jarige Bergse overmeesterd. Ze had kort daarvoor, samen met een man, in de Burgemeester Van Hasseltstraat een 83-jarige vrouw van haar tas beroofd. Na een korte achtervolging kon de dader bij de Schoolstraat in de kraag worden gevat. Zij is overgedragen aan de politie. Van de man ontbreekt nog elk spoor.

De vrouw stond rond kwart over zeven in de hal van een appartementencomplex aan de Burgemeester Van Hasseltstraat. De verdachte en een nog onbekende man waren met het slachtoffer mee naar binnen gelopen. De vrouw werd daar in het halletje door de Bergse van haar tas beroofd. Vervolgens ging het tweetal er vandoor in de richting van de Kloosterstraat.

Aanhouding

Het slachtoffer ging achter de dieven aan. Enkele alerte omstanders die het slachtoffer om hulp hoorden roepen hebben kort na de beroving de tas van de mannelijke verdachte afgepakt. Die kon zich echter losrukken en ging er vandoor. De vrouwelijke verdachte wisten ze op de Schoolstraat wel te grijpen. Zij is daarna overgedragen aan de, inmiddels door de omstanders, gealarmeerde politie.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant