Onafhankelijke stemhulp voor gemeenteraadsverkiezingen

BERGEN OP ZOOM – Vanaf nu kunnen inwoners een online stemhulp invullen om te zien bij welke politieke partij hun meningen het beste aansluiten. Aan de hand van 24 stellingen wordt de mening van de kiezer getoetst aan de partijprogramma's.

Na het doorlopen van de stellingen wordt in percentages aangegeven met welke van de 10 partijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen in Bergen op Zoom meedoen, die meningen het meest overeenkomen. De gemeente Bergen op Zoom wil met deze stemhulp ervoor zorgen dat meer mensen een bewuste keuze kunnen maken op 21 maart.

Programma's

Bergen op zoom heeft samen met de politieke partijen die aan de komende gemeenteraadsverkiezingen meedoen, deze stemhulp samengesteld. Ook de partijprogramma’s van de 10 politieke partijen die meedingen naar de gunst van de kiezers in Bergen op Zoom, zijn via de stemhulp op een makkelijke manier op te vragen.

  • De website is hier te vinden.
  • Kleine tip van de redactie: Als je de cursor in het midden wilt laten staan moet je die toch even heen en weer bewegen, anders kun je niet verder klikken.

Stockfoto: Pixabay/U. Leone