Opnieuw brand bij Hotel De Draak

BERGEN OP ZOOM – In de nacht van vrijdag op zaterdag moest de brandweer opnieuw uitrukken voor Hotel De Draak. Gelukkig bleek het mee te vallen uiteindelijk.

Het hotel heeft een geschiedenis van branden door de eeuwen heen. Enige jaren geleden nog moest de brandweer ook al met man en macht uitrukken en nu werd de grootte van de brand rond middernacht opnieuw opgeschaald. Er was in eerste instantie sprake van stevige rookontwikkeling maar uiteindelijk bleek alles betrekkelijk snel onder controle. Volgens omstanders leek het mis te zijn in de kelder van het historische pand. De gasten moesten tijdelijk het hotel verlaten maar konden iets na middernacht weer naar binnen.

Bevroren bluswater

Praktisch punt voor de brandweer werd nog even dat er bluswater opvroor op de bestrating naast het gebouw. Daarom zijn er nog strooiwagens langs geweest om ook dat probleem te verhelpen. Over oorzaak en schade zijn nog geen mededelingen gedaan.

UPDATE (24-2-'18, 12.02 uur): Inmiddels is de oorzaak bekend. In een kelderrooster was confetti gaan smeulen nadat er een sigarettenpeuk op terecht kwam. Dat veroorzaakte de enorme rookontwikkeling. Het heeft gelukkig niet tot verdere schade geleidt.

Foto's: Ronald de Nijs (waarvoor hartelijk dank)