Onderzoek gestart na plofkraak geldautomaat

BERGEN OP ZOOM – De politie is donderdag 17 oktober een onderzoek gestart nadat vermoedelijk twee personen een plofkraak hebben gepleegd op een geldautomaat aan de Zandstraat. De pinautomaat liep schade op. Het is nog onbekend of er buit is meegenomen.

Vannacht rond 03.35 uur kwamen er verschillende meldingen van omwonenden binnen omdat er een harde knal werd gehoord. Het was al snel duidelijk dat het om een plofkraak ging bij een pinautomaat. Getuigen meldden dat er mogelijk twee daders op een scooter zijn weggereden. 

Onderzoek plaats delict

De omgeving van de pinautomaat werd afgezet vanwege het onderzoek en de mogelijke gevaarszetting. Een explosievenexpert en forensische rechercheurs werden opgeroepen om de plaats delict te onderzoeken. De bankautomaat liep schade op en is onbruikbaar. Het is nog onbekend of er iets buit is gemaakt.

Getuigen

Enkele getuigen meldden zich direct bij de politie. Maar de politie wil graag ook in contact komen met andere mensen die de afgelopen tijd mogelijke iets vreemds of verdachts hebben gezien bij de pinautomaat. Tevens wil het onderzoeksteam weten of er mensen zijn in de omgeving van de automaat die de verdachten hebben zien vluchten en daar misschien ook camerabeelden van hebben. Iedere tip is welkom al dan niet anoniem.

Tips of informatie? Meld dit dan:

Wie camerabeelden heeft van de openbare weg in de omgeving wordt ook gevraagd dit te melden.

Foto: 112 Markiezaten (voor al je 112-nieuws uit de regio)