Onderzoek naar signalen uit zwartboek jeugdzorg

BERGEN OP ZOOM / WEST-BRABANT – De gemeenten in de jeugdzorgregio’s West-Brabant west en West-Brabant oost hebben donderdagochtend 27 september, samen met Jeugdbescherming Brabant (JBB), besloten de Inspectie om een onderzoek te verzoeken. Dit naar aanleiding van signalen die onlangs door de Stichting Herken Ouderverstoting (HOVS) in een zwartboek zijn aangeboden.

Zowel de gemeenten als de Jeugdbescherming Brabant hechten er grote waarde aan dat de uitvoering van Jeugdbescherming aan kwetsbare kinderen op een goede manier gebeurt. Daar mag geen enkele twijfel over zijn, aldus een gezamenlijk opgesteld persbericht. De Jeugdzorgregio’s West-Brabant west en -oost waren in het gesprek vertegenwoordigd door de betreffende wethouders van de verschillende gemeenten.

Kwetsbaar

Uitgangspunt om goed te kijken naar de uitvoering van de bescherming van jeugdigen is dat alle betrokken aanvragers het belang van het kind voorop stellen. Zij zijn zich bewust van de vaak zeer complexe situaties die gepaard kunnen gaan met ‘de meest kwetsbare band die er is’; die tussen ouder en kind. Het zwartboek van de Stichting Herken Ouderverstoting (HOVS) geeft echter redenen genoeg om een nader onderzoek aan te vragen. De verzamelde klachten en opmerkingen van ouders en bijbehorende verhalen hebben al voor heel wat onrust gezorgd, ook in deze regio en gemeente.

Stockfoto: Pixabay / Myriams-Photos