Ontdekken en meezingen in nieuw seizoen Gebouw-T

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Nu augustus weer over de helft is, wordt het voor Gebouw-T tijd zich op te maken voor het nieuwe concertseizoen. Het programma voor het najaar biedt een zeer gevarieerd aanbod. Bekende namen zoals Guus Meeuwis en De Dijk, maar ook onbekendere parels om te ontdekken, zoals het Belgische DAAN en het Nederlandse Moss.  Naast concerten organiseert Gebouw-T dit najaar ook twee festivals; PopMonument op 9 september en Made In Belgium op 18 november.

De agenda van Gebouw-T is in september gelijk goed gevuld met o.a. twee uitverkochte concerten van Guus Meeuwis. Het seizoen start met een 80’s, 90’s en 00’s party op 2 september, in samenwerking met foodfestival Foodstoet. Daarna volgt een optreden van Winterland ’76, die een ode geven aan de laatste show (The Last Waltz) van de alom bekende band The Band. Zaterdag 23 september maakt de Belgische DAAN zijn opwachting. Deze rocker boekte vorig jaar met zijn optreden bij PopMonument veel succes.

PopMonument

Dit jaar vindt het festival PopMonument wederom plaats in het centrum van Bergen op Zoom. Op diverse monumentale locaties en staat op zaterdag 9 september een keur aan (internationale) artiesten. Een greep uit de line-up; Maxi Jazz (frontman van Faithless) is te zien in Gebouw-T, de Belgische J. Bernardt is te zien in stadspaleis het Markiezenhof en voor punk van Iguana Death Cult kan men in het Provoosthuis terecht. PopMonument is een muzikale ontdekkingstocht door zowel nieuwe muziek als monumentaal Bergen op Zoom, waarbij zowel de Bergenaar als de bezoeker van buitenaf de stad op een andere manier leert kennen.

Themafeesten

Voor bezoekers die op zoek zijn naar een gezellig avondje uit is er genoeg te vinden in het aanbod van Gebouw-T. Vaste prik inmiddels is het jaarlijkse optreden van De Dijk en het Halloween optreden van lokale band 666 The Nightmare. Een dansje kan gewaagd worden bij themafeesten 80’s Verantwoord, 40UP en My Generation. Rotterdamse beatband The Kik, met energieke frontman Dave von Raven, weet van elk optreden een feestje te maken. Zij staan 10 november in Gebouw-T.  Forever Amy, bestaand uit de originele bandleden van Amy Winehouse, de hits van de veel te vroeg overleden zangeres.

Made In Belgium Festival

Zaterdag 18 november presenteert het Made In Belgium festival het beste van onze zuiderburen. Headliner dit jaar is Millionaire. De band vergaarde 15 jaar geleden veel bekendheid doordat o.a. Queens of The Stone Age fan werd. De band rond Tim Vanhamel is terug en rockt als nooit tevoren. Een week daarvoor staat DORO in Gebouw-T. Iets compleet anders, deze female fronted metal band uit Duitsland viert 30 jaar rock en metal en is nog steeds op de grote metalfestivals te zien. Het is uniek dat een band van dit formaat in Bergen op Zoom te zien is.

T-Strijd

In het nieuwe seizoen gaat Gebouw-T wederom op zoek naar de beste band van Zuid-West Nederland en regio Antwerpen. Tot 1 november krijgen bands uit deze regio met eigen repertoire de tijd zich in te schrijven voor deze bandwedstrijd. Vanaf december starten de voorrondes, waarna rond maart de finale zal plaats vinden. Inschrijven voor deze wedstrijd kan via de website van Gebouw-T.

Het volledige programma van Gebouw-T is terug te vinden op de website: www.gebouw-t.nl/agenda.

Foto's: Gebouw-T