Onthulling zitelementen Smitsvest vanwege 50-jarige jubileum

Op de vlonder over het water aan de Smitsvest is afgelopen donderdag een kunstobject onthuld. Het gaat om twee zitelementen en een informatiepaneel, een gift van het bedrijf SABIC ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan aan de gemeente Bergen op Zoom.

Wethouder Hans Peter Verroen en Site directeur Ana Maria Acevedo onthulden samen het informatiebord, in het bijzijn van omwonenden.

“Als gemeente vinden we het natuurlijk altijd leuk om een cadeau te krijgen. Zeker als het iets is dat in de openbare ruimte voor alle Bergenaren toegankelijk is. We zijn ook zeer vereerd dat een mooi bedrijf als SABIC dit voor de Bergse gemeenschap wil doen. De objecten staan voor verbinding. En dat is op verschillende manieren in te vullen. Voor mij staat het symbool voor de relatie die wij als gemeente nastreven met ons bedrijfsleven. De relatie is duurzaam, zoals het kunstwerk biobased is. En die relatie houden we in stand door met elkaar in gesprek te blijven, zoals het kunstwerk ontmoeting en dus verbinding faciliteert”, aldus wethouder Hans Peter Verroen.

Ana Maria Acevedo van SABIC: ,,Deze zitelementen zijn gemaakt van biobased materiaal en staan in een groene omgeving. Dit symboliseert de verbinding tussen de chemie bij SABIC met een groene toekomst van biobased grondstoffen en groene energie voor de productie van onze plastics. Chemie heeft meerdere betekenissen: door de verbindingen van deze elementen ontstaan nieuwe stoffen. Zo vormen deze bankjes de moleculen water en zuurstof. Maar chemie kan ook duiden op de verbinding tussen mensen. Het leggen van nieuwe contacten staat centraal in dit mooie nieuwe gebied van Bergen op Zoom. Hopelijk dragen onze bankjes daar aan bij.”

De elementen zijn ontworpen en vervaardigd door Jeroen Hoogstraten. Deze kunstenaar heeft voor Bergen op Zoom ook de panoramatafel ’t Kraaijennest aan de Markiezaatsweg gemaakt en heeft ook het Canadapad aan de Canadalaan ontworpen.