Ook een Burger King langs de snelweg? Liever niet, zegt VVD

BERGEN OP ZOOM – VVD-fractievoorzitter Rian Govers las op social media het gerucht dat er een Burger King vestiging komt bij de nieuwe La Place locatie aan de Wouwse Tol. Wanneer het klopt, is haar partij daar niet onverdeeld gelukkig mee. “Als dat werkelijk zo is, waren we niet akkoord gegaan met twee andere fastfoodrestaurants, goed een kilometer ervandaan.”

Aan de overzijde van de snelweg, net voor Philip Morris, gaan een nieuwe McDonald’s en Kentucky Fried Chicken komen. Daar zei de gemeenteraad eerder al ja tegen. “Maar toen wisten we niets van eventuele voornemens bij de Wouwse Tol”, meldt Govers. “Mijn fractie was in ieder geval niet akkoord gegaan met die plannen, totdat hier duidelijkheid over is. We zijn natuurlijk vóór ondernemerschap maar het kan ook te veel worden, qua fastfood.”

Imago

De fractievoorzitter maakt zich zorgen om het imago van Bergen op Zoom, meldt ze. “We hebben al zo’n ongezonde reputatie.” Ze doelt er in een breder kader op: veel lage inkomens, laaggeletterdheid, bovengemiddeld veel gescheiden inwoners… De uitstraling wordt er niet beter op, is haar zorg, als je straks langs alleen maar fastfoodketens de stad tegemoet rijdt.

Nog onduidelijk

Bij de gemeente zijn de plannen over een Burger King bij de Wouwse Tol niet bekend, meldt voorlichter Erwin Stander. Er ligt alleen aanvraag van een vergunning voor de verbouwing van het La Place pand. Dat is echter geen garantie dat er niet ook een andere invulling naast komt. Bij La Place weten ze er in ieder geval niets van, blijkt uit navraag. De restaurantketen huurt alleen het pand dat ze nu aan het verbouwen zijn en weet niet of de eigenaar van het perceel daarnaast tevens andere plannen heeft. We hebben eveneens contact gezocht met Burger King maar daar nog geen reactie op gekregen.