Ook Het Palet heeft nu Brabants Verkeers Label

BERGEN OP ZOOM – Een vrolijke woensdagochtend op basisschool Het Palet, aan de Frans Halsstraat. Wethouder Patrick van der Velden en een afgevaardigde uit Den Bosch overhandigden aan twee leerlingen het Brabants Verkeers Label. Zelfs schoolmascotte Suus en BVL-mascotte Seef waren van de partij, net als de wijkagent en het schoolhoofd natuurlijk.

De ochtend begon met wijkagent Erik Stalpers die, geholpen door de wethouder, een kort parcours langs de leerlingen aflegde en samen met hen nog wat verkeersvragen doornam. Dat ging allemaal goed en werd met feestelijke confetti gevierd.

Iedereen werd vervolgens welkom geheten door Elise Geerdink, het hoofd van de school. Ze vertelde blij te zijn met het behaalde label en vroeg Jurriën van der Veer, de man die namens het Brabants Verkeers Label scholen begeleidt en checkt, of hij naar voren wilde komen. Die was heel vroeg helemaal uit Den Bosch gekomen om de bijbehorende oorkonde te overhandigen en had ook Seef meegebracht, de zebra die als mascotte dient voor BVL. Dat maakte indruk op de kinderen.

Groep 8

Jurriën vertelde blij te zijn dat er wéér een school verkeersveiliger is geworden. Hij richtte zich vooral nog even tot groep 8. Deze leerlingen gaan straks naar het voortgezet onderwijs en moeten dan ineens aan totaal andere verkeerssituaties wennen. Dat is best wel eens spannend, mede daarom is het zo belangrijk dat een basisschool daar aandacht aan besteed. Aan onder meer die voorwaarden heeft het Palet voldaan, vandaar dat die nu het bronzen label heeft ontvangen. Alle complimenten voor de werkgroep dus, besloot de BVL-man.

Steeds meer scholen

Hierna was wethouder van der Velden aan de beurt, die de school natuurlijk complimenteerde met het behaalde label. Inmiddels hebben 22 Bergse basisscholen een BVL-label, dat jaarlijks opnieuw moet worden behaald, en de bestuurder hoopt dat ook de scholen die er nog geen hebben dit waar gaan maken. Vervolgens dankte schoolhoofd Elise iedereen die hieraan heeft meegeholpen en was het tijd voor feest, met speciaal hiervoor gemaakte cakejes.