Ook S&L zorg-locatie Lambertijnenhof goed voorbereid op de warmte

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

Bergen op Zoom Roosendaal – Als we de weerberichten mogen geloven kan het volgende week voor Nederlandse begrippen extreem warm worden. Zorginstelling S&L Zorg is goed voorbereid op de warmte. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de kledingkeuze voor de bewoners en worden activiteitenprogramma’s en pauzes aangepast op de temperatuur. Dat gebeurt namelijk elk jaar. Anders dit jaar zijn de binnentemperaturen. Na een forse investering vorig jaar zijn er veel extra ruimten uitgerust met airco of klimaatbeheersing en dat is prettig voor bewoners en medewerkers.

Prioriteit van S&L Zorg is natuurlijk de zorg voor een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Genieten van een mooie warme zomer hoort ook bij een goed leven, maar voor kwetsbare mensen kan de hitte ook vervelend of zelfs gevaarlijk zijn. Daarom investeerde S&L Zorg in airco en klimaatbeheersing. Zo zijn alle huiskamers in de zorgwijken Lambertijnenhof (Bergen op Zoom) en Sterrebos (Roosendaal) lekker koel, maar ook in diverse slaapkamers en dagbestedingsruimten kan de temperatuur comfortabel worden ingesteld. Veel van de benodigde stroom wordt met zonnepanelen opgewekt dus het gebeurt nog eens duurzaam ook.

Gedrag bij hitte

Bij hitte is het allerbelangrijkste om je gedrag wat aan te passen. We letten met zijn allen goed op de bewoners en houden in de gaten hoe ze zich voelen. Als iemand zich prettig voelt door buiten te zijn kan dat natuurlijk, maar zorgen we voor schaduw. Als een bewoner last heeft van de hitte wordt hij/zij naar een koelere ruimte gebracht. En uiteraard wordt er veel gedronken en met regelmaat genoten van een ijsje.

Foto: S&L Zorg