Open Dag West-Brabantse Waterlinie afgelast vanwege sterke wind

INGEZONDEN MEDEDEDELING, bewerkt door de redactie (Foto: Pixabay)

BERGEN OP ZOOM / STEENBERGEN – De open dag van de West-Brabantse Waterlinie op Fort De Roovere, de Waterschans en het Ravelijn is afgelast. Ook de officiële opening van het gerestaureerde fort Henricus in Steenbergen gaat niet door. "In verband met de weersomstandigheden kunnen wij de veiligheid van de bezoekers en deelnemers niet garanderen en is het niet verantwoord het evenement door te laten gaan", zo laten de gemeenten Bergen op Zoom en Steenbergen zaterdagmorgen in een gezamenlijke verklaring weten.

Bij verschillende instanties is advies ingewonnen. "De organiserende partijen hebben waargenomen dat het niet haalbaar is de veiligheid te garanderen. In gezamenlijkheid is besloten het volledige evenement dan ook af te gelasten."

Fort Henricus in Steenbergen

Het Steenbergse Fort Henricus is onlangs in ere hersteld en zou vandaag opgeleverd worden in het bijzijn van genodigden. "Helaas zijn de weersomstandigheden niet gunstig, waardoor de veiligheid op en rondom het Fort niet te waarborgen is." Dit geldt voor zowel de veiligheid van de medewerkers en vrijwilligers die de dag mede mogelijk maken als voor die van de bezoekers, aldus de verklaring.