Opening expositie ‘Blauwe Schuyt Vaar Mar Uyt’

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM / KRABBEGAT – Het jubileum van het Gilde van de Blauwe Schuyte (2 x 11 jaar) heeft onder meer geleidt tot de rijke en beeldende interactieve expositie met de naam 'Blauwe Schuyt Vaar Mar Uyt'.

Aanstaande zondag 28 januari om 16.30 uur zal Prins Nilles III de ludieke openingshandeling van deze unieke expositie verrichten in Den Enghel, Grote Markt 19 te Bergen op Zoom. De expositie vertelt het verhaal van de Blauwe Schuyt met haar Gilde van verleden tot heden en is een ware beleving, aldus de Stichting Vastenavend.

Kinder-Blauwe Schuit

Belangrijk onderdeel van de expositie is de Kinder-Blauwe Schuit van de toekomst. Leerlingen van dertien lokale basisscholen bouwen aan onderdelen van de Blauwe Schuit die op school worden gemaakt naar eigen fantasie en ambitie. Volgende week zullen deze leerlingen de op school gemaakte onderdelen toevoegen aan de Blauwe Schuit van de toekomst in Den Enghel. Deze Kinder-Blauwe Schuit wordt door 32 narrekes voortgetrokken tijdens de Intocht.

De expositie Blauwe Schuyt vaar mar uyt! is geopend op zondag 28 januari, zondag 4 februari, zondag 11 februari en zondag 18 februari tussen 13.00 en 18.00 uur. U bent van harte welkom!