Opening nieuw behandelcentrum voor mensen met hersenletsel

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Na het oplopen van hersenletsel, door bijvoorbeeld een beroerte of ongeluk, komt er een moment dat het gewone leven weer begint. Vaak blijkt pas dan hoe ingrijpend alles is veranderd. In die fase biedt het behandelprogramma van Hersenz uitkomst. Op 20 februari opent de Amarant Groep een nieuw Hersenz Behandelcentrum in Bergen op Zoom.

Het nieuwe Hersenz Behandelcentrum wordt gevestigd aan de Burgemeester Stulemeijerlaan 51 Bergen op Zoom. De opening is hét moment voor mensen in Bergen op Zoom en omgeving om kennis te maken met Hersenz.

West-Brabant

Het behandelprogramma Hersenz slaat aan. Daarom openen steeds meer zorgaanbieders Hersenz-locaties. Zo ook de Amarant Groep die, naast woonvoorzieningen en activiteitencentra, nu een tweede Hersenz Behandelcentrum heeft in de regio West-Brabant. Met de nieuwe locatie richt zij zich op mensen uit Bergen op Zoom en omgeving.

Chronische fase

Hersenz behandelt mensen met hersenletsel in de chronische fase. Deze periode, als ziekenhuisopname en revalidatie achter de rug zijn, is vaak het meest confronterend. Mensen zijn weer 'terug' in het gewone leven, en dan? In deze fase dringt het pas goed door hoezeer alles is veranderd, niet alleen voor getroffene zelf maar ook voor zijn of haar naasten.

Persoonlijke doelen

Hersenz onderscheidt zich doordat mensen zelf hun behandelprogramma samenstellen op basis van persoonlijke doelen. Voorbeelden zijn: ‘Ik kan naar het winkelcentrum lopen’ of ‘Mijn man en kinderen begrijpen wat er met mij aan de hand is’. Het aanbod bestaat uit cognitieve groepsbehandeling, een bewegingsprogramma en thuisbehandeling.

Zelfstandig

Doel van de behandelingen is altijd dat mensen met hersenletsel zo zelfstandig mogelijk functioneren. "Het is bewezen dat deze methode echt iets oplevert", zegt manager Dicky Boele van de Amarant Groep. "Daarom dragen we graag bij aan een verdere verspreiding van het behandelaanbod van Hersenz."

Afbeelding: Pixabay/Gordon Johnson