Oplettende burger attendeert politie op woninginbrekers

BERGEN OP ZOOM – Vrijdagavond zijn twee mannen in de Grétrystraat aangehouden als verdachten van een woninginbraak in de Sibeliusstraat.

Een oplettende omwonende waarschuwde rond 20.00 uur de politie. Omdat twee personen over een schutting aan de achterzijde van de Sibeliusstraat klommen en een derde persoon op de uitkijk leek te staan. Opgeroepen agenten troffen in de Grétrystraat een 27-jarige man uit Nieuwegein en een 26-jarige man uit Oosterhout aan. Beiden zijn aangehouden op verdenking van voorbereidingshandelingen tot een inbraak. Een auto van één van hen is in beslag genomen.

Derde verdachte ontsnapt

Kort na de aanhoudingen kwam er een vrouw naar de agenten toe lopen. Zij vertelde dat inbrekers bij haar in de woning aan de Sibeliusstraat zijn geweest. Beide mannen zijn voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar een politiecellencomplex. Ze worden gezien als verdachten van de woninginbraak. Naar de derde verdachte wordt nog gezocht. Deze is volgens een getuige vermoedelijk richting de Ravelstraat gelopen.

Bron: Politie.nl