Veel aandacht voor én van Rico bij opening Soepproject BoZ

BERGEN OP ZOOM – De vrijwilligers en initiatiefnemer Wim Ligtenberg zijn al een aantal weken op pad met hun soepkar. Toch moest het zogeheten Soepproject Bergen op Zoom nog officieel worden geopend. Dat gebeurde vrijdagmiddag en sportheld Rico Verhoeven was erbij. Hij heeft grote bewondering voor deze aanpak.

Er waren leerlingen van meerdere scholen naar het Sint Catharinaplein gekomen, om getuige te zijn van de officiële opening, maar natuurlijk ook 'een beetje' om Rico te zien. Het werd al snel een vrolijke chaos maar het lukte de populaire kickbokser de enthousiaste jeugd stil te krijgen en uit te leggen waarom hij vond dat ie hier tijd voor vrij moest maken in z'n overvolle agenda.

Pleidooi

Rico vertelde: "Ik vind dit een supermooi initiatief.Het is heel goed dat mensen die er soms zelf echt geen geld voor hebben, zo toch wat te eten krijgen. En dat helemaal mogelijk gemaakt door vrijwilligers! Het is natuurlijk vreselijk dat zoiets nodig is in Nederland. Alleen al in Bergen op Zoom worden 180 koppen soep per ronde uitgedeeld." De sportman roept iedereen op het hier vooral over te hebben met elkaar. "Dit initiatief verdient nóg meer vrijwilligers en sponsoren", besloot hij zijn pleidooi.

Ook namens de gemeente werd het soepproject geprezen. Woordvoerder Peter van der Graaf sloot zich aan bij verhoeven. Op het stadskantoor is eveneens veel waardering voor wat Wim Ligtenberg in gang heeft gezet, meldde hij. "Samen kunnen we Bergen op Zoom nóg mooier maken."

Leerlingen maken wenskaarten en soep

Eén van de aanwezige scholen was de Montessorischool. De groepen 6 en 7 hebben wenskaarten gemaakt die via de soepkar aan dak- en thuislozen worden uitgedeeld, met daarop teksten als “Lieve zwerver, ik hoop dat je een heel goed leven hebt”, en op een ander kaartje: “Op een dag word je heel gelukkig.” Ze gaan in maart ook zelf een keer soep maken voor het project en als dat goed gaat mogelijk vaker. Met een symbolische cheque werd dat alvast aangeboden.

Meer weten over Soepproject BoZ? Volg ze op Facebook!