Opnieuw commotie rondom asbest in Coehoornstraat

Opnieuw staan er waarschuwingslinten bij het bewuste pand in de Coehoornstraat. Dit staat in contrast tot eerdere meldingen van de gemeente dat er niets aan de hand zou zijn. (Foto's: Bea Demmers / Facebook)

BERGEN OP ZOOM – Opnieuw is er commotie bij buurtbewoners over asbest bij sloopwerkzaamheden in een woning aan de Coehoornstraat. Enkele maanden geleden trokken omwonenden aan de bel bij de media en de lokale politiek, nadat een vuilcontainer onbeheerd en half afgedekt op straat stond. 'Loos alarm', zo reageerde de gemeente op vragen van de PvdA; er zou geen asbest zijn vrijgekomen. Deze week is het renovatiepand echter opnieuw afgezet met gele linten en waarschuwingsborden. Op de social media reageren bewoners verontrust.

Het renovatiepand is geheel afgeschermd en alle openingen zijn -op een bovenraam na- hermetisch afgesloten. Dit staat in contrast met de reactie die de gemeente op 18 mei gaf op vragen van PvdA-raadslid Sahin Ergec. "Er is geen sprake is van asbestbesmetting", meldde een gemeentewoordvoerdster destijds. Omwonenden hadden gewaarschuwd voor de half afgedekte container waarbij ook kinderen gespeeld zouden hebben. De geruststellende woorden worden nu in twijfel getrokken: "Is er nu wel goed gemeten en wie zijn er mee besmet?", zo reageert een bezoeker op foto's die een buurtbewoner gisterenmiddag heeft geplaatst op Facebook. Bij de gemeente was op dat moment niemand meer bereikbaar voor commentaar.

Zie ook:

'PvdA boos op gemeente vanwege asbestgevaar'

'Loze paniek om vermeend asbestgevaar in Coehoornstraat'