Opnieuw roze lintje voor goede borstkankerzorg Bravis ziekenhuis

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

ROOSENDAAL – Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft opnieuw het roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg toegekend aan het Bravis ziekenhuis. Het roze lintje wordt al jaren verstrekt als erkenning en compliment voor de uitstekende zorg die het ziekenhuis biedt aan borstkankerpatiënten.

De Monitor Borstkankerzorg van BVN geeft een overzicht van het zorgaanbod. Deze online keuzehulp biedt patiënten inzicht in hoe de borstkankerzorg in een ziekenhuis is georganiseerd, welke ervaringen andere patiënten met dat ziekenhuis hebben en in hoeverre het ziekenhuis voldoet aan de verwachtingen van BVN over patiëntgerichte zorg. De monitor en de criteria voor het roze lintje zijn in te zien via www.monitorborstkankerzorg.nl.

Gespecialiseerd BorstCentrum

Eind 2016 concentreerde het Bravis ziekenhuis de zorg voor oncologiepatiënten op locatie Roosendaal. In het nieuwe moderne Oncologie Centrum houden alle specialismen die bij de zorg rond patiënten met kanker zijn betrokken, spreekuur.

Het BorstCentrum Bravis (voorheen mammapoli) is onderdeel van het Oncologie Centrum. De borstkankerzorg voor heel de regio vindt hier plaats en alle betrokken behandelaars, gespecialiseerd op het gebied van borstkanker, zijn hier werkzaam. In dit gespecialiseerde BorstCentrum zijn alle expertise, toewijding en middelen aanwezig om de juiste diagnose te stellen. Dit gebeurt door middel van sneldiagnostiek, zodat de patiënt binnen 24 uur een diagnose heeft. Aan de hand van de uitkomsten wordt een optimaal behandelplan voorgesteld.

Topzorg

Het toegewijde mammateam staat gezamenlijk voor topzorg. Behandelingen en adviezen zijn volgens de landelijke richtlijn mammacarcinoom (NABON) en de laatste ontwikkelingen op het gebied van borstkanker.

Twee keer per week vindt het Multi Disciplinair Overleg (MDO) van het mammateam plaats. Er zijn zeer korte lijnen voor intercollegiaal overleg zowel tussen de behandelend specialisten, de life coaches als ook de paramedische zorgverleners (medisch psychologen, oncologische revalidatie, diëtiste, pastorale zorg).

Bravis sluit het persbericht af met: “In het Oncologie Centrum Bravis zijn we er ons van bewust dat kanker niet alleen je lijf, maar heel je leven raakt. Onze ondersteuning is niet alleen gericht op lichamelijke klachten en voorlichting, maar we willen patiënten ook ondersteunen op de gebieden waar de ziekte impact op heeft, zoals partner, kinderen en werk. Naast de behandelend specialist worden patiënten begeleid door een life coach.”

Foto: Ontvangstbalie BorstCentrum (Bravis)