Opnieuw roze lintje voor goede borstkankerzorg Bravis ziekenhuis

INGEZONDEN MEDEDELING

WEST-BRABANT – Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft opnieuw het roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg toegekend aan het Bravis ziekenhuis. Het roze lintje wordt sinds 2010 verstrekt als erkenning en compliment voor de uitstekende zorg die het ziekenhuis biedt aan borstkankerpatiënten.

Met de Monitor Borstkankerzorg biedt BVN patiënten inzicht in hoe de borstkankerzorg in een ziekenhuis is georganiseerd, welke ervaringen andere patiënten met dat ziekenhuis hebben en in hoeverre het ziekenhuis voldoet aan de criteria van BVN over patiëntgerichte borstkankerzorg. Het roze lintje is onderdeel van de monitor. Per ziekenhuis is te zien hoe deze op diverse criteria van BVN scoort. De monitor en de criteria voor het roze lintje zijn in te zien via www.monitorborstkankerzorg.nl.

Gespecialiseerd Borstcentrum

Het Bravis ziekenhuis concentreert de zorg voor oncologiepatiënten in het Oncologie Centrum Roosendaal. Een onderdeel hiervan is een speciaal Borstcentrum. Hier is alle expertise en toewijding aanwezig om de juiste diagnose te stellen. Dit gebeurt waar mogelijk met snel-diagnostiek, zodat binnen 24 uur een diagnose bekend is. Daarnaast vindt in het Borstcentrum ook nazorg plaats van de behandeling van borstkanker.