Oproep aan jongeren: Doe mee aan onderzoek over jeugdzorg

BERGEN OP ZOOM / WEST-BRABANT – Eind september stuurden de nodige gemeenten uit de wijde regio een persbericht rond waaruit blijkt dat er behoorlijke twijfels zijn over de kwaliteit van de jeugdzorg. Op meerdere manieren wordt nader onderzoek gedaan en ook jongeren wordt nu gevraagd input en ervaringen te delen.

De gemeenten in West-Brabant West die samen jeugdzorg leveren, doen zelf ook onderzoek naar de kwaliteit ervan. Ze roepen jongeren daarom op hun ervaringen te komen delen. Ter geruststelling: De input wordt anoniem gemaakt. Lees hieronder de oproep van de gemeente:

Deel je ervaringen over jeugdhulp!

Onze gemeente levert samen met acht andere gemeenten* jeugdhulp aan haar inwoners. We willen graag weten hoe de jeugdhulp verder verbeterd kan worden. Ook is het belangrijk om te weten welke zaken nu al goed gaan en zeker niet moeten veranderen. De mening en ervaringen van oud-cliënten en (hun) ouders mogen hierin natuurlijk niet ontbreken! We zijn heel benieuwd naar de verhalen achter de cijfers.
 
Help mee!
Ben je tussen de 16-25 jaar? En heb je in de periode 2015-2018 jeugdhulp ontvangen in West-Brabant West*? Of heb je een kind dat in die periode jeugdhulp ontvangen heeft? Deel dan je ervaringen! Dat kan tijdens een speciale bijeenkomst op donderdag 15 november bij Laan 22 in Roosendaal. Kom je uit een van de andere gemeenten naar Roosendaal? Dan kun je een reiskostenvergoeding krijgen.
 
Locatie, programma en aanmelden
Datum:             Donderdag 15 november 2018
Tijd:                  19.00 uur tot 21.30 uur
Adres:              Laan 22, Laan van Brabant 22 in Roosendaal
 
Aanmelden
Scale Management Consultants begeleidt het onderzoek namens de gemeenten. Je kunt je bij hen aanmelden voor de bijeenkomst: via deze link, een e-mail naar participatie@scalemc.nl of door te bellen met Aricia Ike op 06 – 55 555 667.

* West-Brabant West bestaat uit de gemeenten: Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.

Floris Jan-Roelof Huiskamp