Oproep Brabant ook hier weer in actie voor de voedselbank

EINDHOVEN / BERGEN OP ZOOM – De economie groeit, hoor je overal. Toch zijn er nog volop mensen die daar thuis weinig tot niets van merken. Er is nog steeds een groot aantal Brabanders dat noodgedwongen gebruik maakt van de voedselbank, meldt Omroep Brabant. De omroep wil hen steun bieden en organiseert daarom dit jaar opnieuw ‘Samen voor de Voedselbank’.

De actie loopt van maandag 3 tot en met vrijdag 14 december, met als doel zoveel mogelijk lang houdbare producten inzamelen. Vorig jaar werd zo het recordaantal van 166.784 producten opgehaald. En net als toen staat de omroep ook weer een dag in Bergen op Zoom.

Helaas echt nodig

In Brabant leeft één op de negen kinderen onder de armoedegrens, meldt Omroep Brabant in een aankondiging van de actie. Het gaat dus om twee tot drie kinderen in iedere schoolklas. Voor sommige gezinnen is het iedere dag weer een uitdaging om een maaltijd op tafel te zetten. Zonder de hulp van voedselbanken werd het voor deze mensen pas écht problematisch.

Geef!

Omroep Brabant roept iedereen op opnieuw iets aan de voedselbank te geven. Er is een lijst van acht lang houdbare producten die het meeste welkom zijn: koffie, thee, soep, rijst, pasta, pastasaus, zoet beleg, en lang houdbare melk. Op 12 december kan dat in winkelcentrum De Zeeland, tussen 09:00 en 19:00 uur. Hier komt dan tevens een groot deel van de radio- en tv-uitzendingen vandaan.

  • Tussen 10:00 en 13:00 uur, live op radio en TV: het programma Brabants Bont, gepresenteerd door Arianne de Jong en Koen Wijn
  • Tussen 13:00 en 16:00 uur, live op de radio: het programma Muziek en Zo, gepresenteerd door Eefke Boelhouwers
  • Tussen 16:00 en 19:00 uur, live op de radio het programma Afslag Zuid, gepresenteerd door Kristian Westerveld

Zelf wat doen?

Het is natuurlijk ook mogelijk om een actie te bedenken en uit te voeren met vrienden, schoolgenoten, ouders, collega’s of in de buurt. De radio- en tv-verslaggevers van Omroep Brabant trekken erop uit om aandacht te besteden aan de leukste acties. Wil je meehelpen? Neem dan contact op met het voedselbankteam via voedselbank@omroepbrabant.nl of op 06-53840896. Op de Omroep Brabant website is de komende periode meer informatie terug te vinden over de inleverpunten en de data van de truck.

Meer weten over de producten die welkom zijn? Kijk dan eens hier.

Thought Catalog