Organisatie kermissen vanaf 2017 uitbesteed aan externe partij

Kermis voorjaar 2016 (foto: Hans-Jorg van Broekhoven)

BERGEN OP ZOOM – Over de Bergse kermissen is al heel wat jaren veel te doen. De locaties wijzigden en leidden steeds tot wisselde reacties. De discussie over het nut van een voorjaars- en najaarskermis blijft terugkomen. Maar ook de organisatie ervan was een heet hangijzer. De gemeente wilde dit al jaren uitbesteden maar de procedure ernaartoe was een lastige. Nu is er dan toch een knoop doorgehakt.

Het college van B en W heeft deze week besloten om de organisatie en exploitatie van de Bergse kermissen vanaf 2017 over te laten aan V.O.F. Vale-Verwijk (Frank Vale en zonen). Het gaat daarbij om een voorlopige gunning. De najaarskermis van oktober 2016 wordt nog door de gemeente zelf georganiseerd.

Lange adem

Het is geen geheim dat de aanbestedingsprocedure een zaak van lange adem is geweest, zo laat de gemeente weten in een persbericht. De procedure werd eerder tussentijds stopgezet vanwege de onduidelijkheid over locaties. Bij het vervolg zijn aanvullende wensen van de gemeenteraad meegenomen in de offertevraag en kregen de vijf partijen die eerder al op de aanbestedingsprocedure inschreven de kans met een nieuw voorstel te komen. Daarvan hebben er uiteindelijk twee een offerte ingediend.

Volksvermaak naar een hoog niveau tillen

Frank Vale en zonen kwam als beste uit de bus met aanvullende zelf gestelde doelen, waaronder "het organiseren van een prettige kermis, volksvermaak naar een hoog niveau tillen en het bezoekersaantal laten toenemen", aldus de persverklaring. De wens van de gemeenteraad, om één kermis op Stadspark Kijk-in-de-Pot  te houden en de andere in de binnenstad, wordt gehandhaafd. De offerte van de andere partij voldeed volgens de gemeente niet aan de gestelde wettelijke eisen en viel mede daarom af. Beide partijen zijn op donderdag 6 oktober op de hoogte gesteld van deze uitkomst.