Organisatie lichtjes bij oorlogsgraven gaat ook Wim Musters eren

BERGEN OP ZOOM – Eerder deze week werd Bergen op Zoom opgeschrikt door het plotse overlijden van Wim Musters. Hij was niet alleen lang politiek actief maar ook op andere vlakken een zeer betrokken inwoner. Onder meer bij de organisatie die op 24 december bij alle Engelse en Canadese oorlogsgraven kaarsjes gaat plaatsen. Ze gaan die dag stilstaan bij het verlies van een gewaardeerde bondgenoot.

Gerard Worm en Joris Volker, beiden nauw betrokken bij dit nieuwe initiatief, zijn enorm geschrokken van het droeve nieuws. Wim Musters (66) was zondagavond ten val gekomen en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Daar overleed hij twee dagen later, in het bijzijn van zijn familie. Hij werkte al vanaf het begin mee aan wat op 24 december staat te gebeuren. “De eerste plannen zijn bij hem aan de keukentafel tot stand gekomen”, vertelt Volker.

Eerbetoon

Eerder dit jaar stapte Wim Musters uit de politiek maar hij bleef bij allerlei andere organisaties en goede doelen betrokken. “Ook bij ons dus”, vertelt Worm. “We zijn zeer ontdaan door het nieuws van zijn overlijden en hebben meteen besloten: op 24 december brandt er niet alleen bij alle graven een kaarsje. We steken er ééntje extra aan, voor Wim.”

Paolo Nicolello