‘Oud’ en ‘nieuw’ vinden elkaar tijdens wijkbezoek in Nieuw-Borgvliet

NIEUW-BORGVLIET – In de zomerperiode maakt wethouder Yvonne Kammeijer (welzijn, leefbaarheid) een ronde langs de diverse wijken in Bergen op Zoom. Daarbij gaat ze in gesprek met buurtbewoners en mensen die actief zijn in de wijk. Vorige week was Kijkopbergenopzoom.nl erbij tijdens het bezoek in Noordgeest, deze week bij de rondgang door Nieuw-Borgvliet.

Met de fiets vertrekt het gezelschap stipt om 9.30 nabij molen De Twee Vrienden, onder leiding van Isabella De Vos Burchart-Gebbink. Isabelle kent deze wijk op haar duimpje, jarenlang was ze betrokken bij de wijkcommissie, vorig jaar bij het succesvolle wijkfeest en heden ten dage bij het buurtpreventieteam. In de wijk kan de wethouder constateren dat in de openbare ruimte er vele verbeteringen zijn doorgevoerd en de leefomgeving een aangename is met diverse speeltuintjes, jeu-de-boules baan, goede fietspaden en keurig onderhouden groen.

Sfeer van vroeger

Toch is de roep naar de sfeer van vroeger een belangrijk geluid. Het pand aan de Rembrandstraat waar vroeger het Hoofdkwartier gevestigd was, was ooit de ontmoetingsplaats van een hechte samenleving. De onderkomen staat van dit gebouw geeft een beeld van deze reeds vervlogen tijd. Wanneer Isabella bij bewonersbezoek in gesprek raakt met wijkbewoonster Cor Elzakkers wordt duidelijk dat de veranderde wijk nog steeds gesteld is op de saamhorigheid en een goed verzorgde kern. ‘"We hebben weer nieuwe kartrekkers nodig en steun vanuit de gemeente", is de conclusie van beide dames. Deze wordt toegezegd door de aanwezige wijkmanager Jacques Ververgaart en daarmee wordt de eerste stap genomen naar een verbeterde wijk met een sociaal hart en open karakter.

Fotobijschrift: het gemeenschapshuis Eigen Haard.

Tekst: Mireille Hoetelmans