Eindejaarscampagne in Bergen op Zoom ‘Verknal het niet’

De gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen, Tholen en Woensdrecht hebben de handen ineengeslagen voor een campagne die bijdraagt aan het rustig en veilig laten verlopen van de laatste weken van 2022 en de jaarwisseling.

De boodschap is dat (legaal) vuurwerk alleen tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur afgestoken mag worden. Daarnaast roepen de gemeenten mensen op vuurwerk op een veilige manier af te steken tijdens de jaarwisseling en na afloop het vuurwerkafval op te ruimen.

Vuurwerk afsteken kan een feestelijke manier zijn om het nieuwe jaar te openen, maar het levert in aanloop naar de jaarwisseling vaak ook overlast op. Er zijn mensen en (huis)dieren die bang zijn van de harde knallen en vuurwerk als overlast ervaren. Helaas worden er met legaal en illegaal vuurwerk ook vernielingen aangericht. Daarnaast vallen er ieder jaar veel gewonden door vuurwerk. Om letsel te voorkomen en om te benadrukken dat vuurwerk alleen tijdens de jaarwisseling afgestoken mag worden, hebben de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen, Tholen en Woensdrecht gezamenlijk de campagne “Verknal het niet” opgezet.

Burgemeester van Bergen op Zoom, Frank Petter, vult aan: “Met deze gezamenlijke campagne hopen we het overlast te verminderen. We willen dat iedereen een gezellige, maar vooral veilige jaarwisseling heeft. We zien namelijk elk jaar de overlastmeldingen van vuurwerk vroeger binnenkomen. Dit betekent dat overlast niet alleen in de decembermaand, maar ook in de maanden daarvoor wordt ervaren. Dit is natuurlijk erg vervelend voor de inwoners, maar ook gevaarlijk. Het is daarom erg belangrijk om dit overlast altijd te melden. Samen met de politie, boa’s en de streetcoaches van WijZijn Traverse Groep brengt de gemeente deze meldingen in kaart.”

Vuurwerkoverlast Bergen op Zoom melden

Vuurwerkoverlast in gemeente Bergen op Zoom kan via verschillende kanalen gemeld worden. Zo is vanaf 1 december WhatsApp beschikbaar (06 29 27 95 27). Hier kunnen inwoners 24/7 melding maken. Daarnaast is het mogelijk om via de gemeentelijke website het gehele jaar door overlast van vuurwerk te melden en kan vuurwerk anoniem gemeld worden via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). Meer informatie over het melden van vuurwerkoverlast? Bekijk www.bergenopzoom.nl/vuurwerk2023.