Oud-wethouder Demmers landelijk voorzitter van D66

BERGEN OP ZOOM – Oud-wethouder Letty Demmers-Van der Geest (1952) is door de leden van D66 verkozen tot voorzitter van het Landelijk Bestuur. Dat heeft de partij zondag bekend gemaakt. Demmers woont in Bergen op Zoom en was er jarenlang wethouder. In 1997 werd ze burgemeester van Reusel-De Mierden, in 2002 burgemeester van Best. Later ging ze de politieregio Zeeland leiden. Momenteel is ze waarnemend  burgemeester in Vlissingen.

"Ik ben ontzettend blij dat ik de komende jaren voorzitter mag zijn van de vereniging die mij zo aan het hart ligt en waar ik al zo lang lid van ben", zo reageert Demmers. "Ik zie er zeer naar uit om samen met de leden te werken aan de verbinding van alle onderdelen binnen D66. De vereniging is de basis van de partij en ik ga ervan uit dat we die de komende tijd nog verder kunnen versterken."

De Bergse afdeling van D66 reageert verheugd op het nieuws. "Dit is echt fantastisch. Ik ben ervan overtuigd dat Letty het goed gaat doen in het bestuur", zegt D66-fractievoorzitter Chris Moerkerken in een eerste reactie.

Twee kandidaten

Letty Demmers volgt Fleur Gräper-van Koolwijk op die onlangs is geïnstalleerd als gedeputeerde in Groningen.Voor het voorzitterschap waren twee kandidaten beschikbaar. Letty Demmers moest het opnemen tegen Henk Beerten.

Voor meer informatie over Letty Demmers, zie ook haar website

Foto: D66