Extra raadsvergadering na breuk in coalitie

BERGEN OP ZOOM – Maandagavond houdt de Bergse gemeenteraad een extra vergadering, naar aanleiding van de breuk in de coalitie. Daaroe heeft burgemeester Frank Petter zaterdag besloten.  De vergadering is openbaar en begint om 19.00 uur. De debatten zijn hoogstwaarschijnlijk ook 'live' te volgen via ZuidWest FM.

Vrijdag hebben vier wethouders het vertrouwen opgezegd in hun collega-wethouder Ton Linssen, waarna partij Lijst Linssen per direct uit de coalitie stapte. De coalitie is niet geklapt; de resterende fracties van GBWP, VVD en D66 gaan gezamenlijk verder en vertegenwoordigen nog steeds een meerderheid in de raad. 

Huidig coalitie-akkoord

De drie betreuren het dat men er niet in geslaagd is om met het voltallige coalitie deze raadsperiode te volbrengen, zo stellen ze in een gezamenlijke verklaring. Ze hebben uitgesproken met elkaar verder te willen op basis van de afspraken in het huidige coalitie-akkoord. "Op korte termijn moet duidelijk worden of het nodig en mogelijk is om daar nog andere fracties bij te betrekken", verklaren ze. De raadsvergadering van aanstaande maandag kan daar mogelijk meer helderheid in brengen.

Foto: Gemeente Bergen op Zoom