Overval op Bergse tieners bij Opsporing Verzocht

BERGEN OP ZOOM – De overval op twee tieners van 12 en 13 jaar, afgelopen zomer aan de Laan van Hildernisse, komt morgen (dinsdag) aan de orde in het tv-programma Opsporing Verzocht van omroep Avrotros. De uitzending is dinsdag 8 november te zien op NPO-1, om half negen 's avonds. Eerder was de zaak ook al te zien bij het Brabantse opsproringsprogramma Bureau Brabant. De twee daders -volgens de politie zou het gaan om twee jongemannen met een Nederlands en een Marokkaans uiterlijk- zijn nog steeds voortvluchtig.

Het voorval gebeurde op zaterdagavond 25 juni van dit jaar. De twee jongengens zijn 's avonds rond half elf ter hoogte van de bussluis belaagd door de twee daders. Deze dreigden met een mes en één van de slachtoffers kreeg een vuistslag in het gezicht en liep een bloedneus op. Daarbij wisten de daders de slachtoffers een portemonee afhandig te maken.

Aandacht in de media

Het onderzoek naar de straatoverval loopt nog steeds. Via de media heeft de politie diverse malen aandacht gevraagd voor de kwestie en de oproep gedaan aan getuigen om zich te melden. Dat heeft tot nu toe nog geen bruikbare resultaten opgeleverd. In Opsporing Verzocht zal ook een eerder gemaakte reconstructie van de bewuste avond in juni getoond worden (zie onderstaande video).

Bron: Politie Zeeland-West-Brabant

• Lees ook: 'Jongens (12, 13) bruut beroofd bij bussluis Laan van Hildernisse'