Pand Groenendaal wordt ook Tattooshop

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – In het pand van Hans en Paula Groenendaal opent zaterdag Tattooshop ‘Mijn plekje’. Of we er nog niet genoeg van hebben in Bergen op Zoom. Net zoals de koffietentjes schieten de Tattoo shops als paddenstoelen uit de grond. Bobby en Jolita twijfelen geen moment. “Dit wordt een schot in de roos", zo beginnen ze hun verhaal.

Als kind stonden Bobby en Jolita met hun ouders op de Camping ‘Uit en Thuis’. “In de vakanties waren we altijd te vinden in Bergen op Zoom samen met de familie de Groot uit Schiedam. Toch zeker met de Krabbenfoor. Dan kwamen ook altijd de rest van de familie en onze vrienden over. We hebben ons hart als kind al verpand aan de stad. Bergen op Zoom stikt van de mooie plekjes. Echt hartverwarmend”, zegt Jolita. “Toen ik 16 was heb ik mijn eerste Tattoo laten zetten in Rotterdam. En natuurlijk van de Peperbus. Mijn ouders waren super trots en sindsdien heeft het me niet meer losgelaten. Niet alleen Bergen op Zoom maar ook de fascinatie voor Tatoeages. Het geeft mensen letterlijk kleur en je maakt van je lijf een ontdekkingsreis.”

Bobby raakte niet alleen smoorverliefd op Jolita maar ook op Bergen op Zoom. “Onwijs man, echt wel!” Trots laat hij een tattoo zien van de spiritusschouw op zijn rechter bovenarm. Nog van voor de brand. “Tof toch, niet dan?”

Goed voor de stad

Niet alle tattoos krijgen we te zien. “Nee joh, die is gek! Sommige tattoos zijn echt voor ons tweetjest” Zo heeft Jolita nog een tattoo van de weervisserij en Bobby van de kogelvangers. Voor beiden plekjes waar ze zich mee verbonden voelen. “Net zoals de naam van onze tattoo shop”, lacht Jolita, ‘Mijn plekje’.

Het Binnenstadslab is verguld met de nieuwe shop. “Wat bijzonder is aan deze shop is dat men echt inspeelt op onze eigen stad”, zegt de binnenstadsmanager. “Een tattoo van Bobby en Jolita is een Tattoo met een verhaal. En dat sluit weer naadloos aan op storytelling. Bergen op Zoom is toch een stad waar je je hart in legt? Een stad naar je hart!"

Gratis tattoo

Bobby en Jolita hebben ook nog een openingsactie. “Ja we gaan dit echt vieren. Bij het laten zetten van de eerste Tattoo krijgen onze klanten een tattoo cadeau." We vragen wat voor Tattoo dat is. Jolita stroopt haar mouw omhoog. “Kijk, het Geitje! Als dat niet Bergs is…”

UPDATE: Dat het een grap was van de Stichting Vastenavend, vanwege de 'konvokasie' hebben de meeste mensen nu wel door…