Parkeerproblemen rond basisscholen Bergse Plaat

BERGEN OP ZOOM – Namens zijn partij heeft GBWP’er Evert Weys een terugkerend probleem aangekaart dat tot veel ergernis leidt op de Bergse Plaat. Rondom de basisscholen Lodijke en De Kreek blijven parkeerproblemen de gemoederen bezig houden.

Met name wanneer de kinderen gebracht en gehaald worden staan de straten in de omgeving vol, schrijft de fractievoorzitter. Voor de leraren is er eigenlijk onvoldoende plaats om overdag hun auto kwijt te kunnen. Omwonenden komen soms amper hun oprit af of kunnen niet in de buurt van hun woning parkeren als zij thuis komen van hun werk.

Samen aanpakken

Het is geen nieuw probleem in de dichtbevolkte wijk, weet ook de GBWP-fractie, maar er is nog altijd geen oplossing voor. Weys roept het college van B en W echter opnieuw op er wat concreets aan te gaan doen. Er zouden bij diverse betrokkenen ideeën leven die tot echte verbeteringen kunnen leiden, waaronder een kiss-and-ride-strook en een aantal aanpassingen in de openbare ruimte. Er moet in ieder geval wat gebeuren, stelt de GBWP. Met als kanttekening dat ze geen lapmiddelen willen maar structurele verbeteringen waar omwonenden, de scholen, ouders en wijkcommissie bij betrokken worden.