Partijen buitelen over elkaar inzake Ster van Lepelstraat

BERGEN OP ZOOM – Eerdere berichtgeving in de media over ontwikkelingen op de Ster van Lepelstraat heeft heel wat losgemaakt. Inmiddels hebben D66, GBWP en de PvdA zich al publiekelijk bemoeid met de gerezen vermoedens over ‘grote logistieke dozen’.

Grondeigenaren van het betreffende gebied hebben laten weten dat hen ter ore is gekomen dat er ‘grote logistieke bedrijvigheid’ komt. En dat terwijl verantwoordelijk wethouder Ad Coppens juist beloofde dat er géén ‘grote lege logistieke dozen’ worden gebouwd. De onrust is groot. Nu voelen betrokkenen zich ‘wederom voorgelogen’, stellen Betsy de Kock en Maarten van Eekelen in een brief namens de GBWP. Ze veroordelen ook de wijze van communiceren en informeren richting de bewoners en grondeigenaren.

Afspraken

D66 wijst in een schrijven op de beloftes van de wethouder dat er hoogwaardige werkgelegenheid zou komen. Fractievoorzitter Carrine Elion-Valter wijst tevens op besproken thema’s als behoud van landschappelijke waarde van het gebied en het zo veel mogelijk voorkomen van verkeersoverlast. Dat een ambtenaar het onlangs alsnog zou hebben gehad over ‘grootschalige logistieke bedrijvigheid’, verbaast haar fractie ten zeerste. De partij wil weten of de gedane uitspraak klopt en hoe zich dat verhoudt tot gemaakte afspraken.

'De beer is los'

Op Facebook doet ook de PvdA een duit in het zakje. Volgens fractievoorzitter Han verbeem is ‘de beer los’ na de ontstane verwarring. Hij wil de onrust echter relativeren en roept zijn collega-raadsleden op bij de feiten te blijven. Er is immers helemaal nog geen bestemmingsplan voor het gebied, meldt hij. Daar moet straks de nieuw gekozen raad zich over gaan buigen. En volgens de PvdA kan er dan best het nodige, mits de ontwikkeling van het gebied ook serieuze banengroei oplevert. Wethouder Coppens wil vooralsnog niet inhoudelijk reageren, liet hij ons eerder vandaag weten. Hij komt er volgende week waarschijnlijk op terug.

Stockfoto: Pixabay/Elexas_Fotos