Paus zegende nieuwe kroonjuwelen Maria Ommegang

BERGEN OP ZOOM / ROME – Afgelopen woensdag heeft Paus Franciscus de nieuwe kroonjuwelen (kronen en scepter) van het Mariabeeld van de Berge Maria Ommegang gezegend. Dat gebeurde tijdens de algemene audiëntie op het Sint-Pietersplein. Ze waren er heen gebracht door pelgrims uit het bisdom Breda. Het zilverwerk is onlangs vervaardigd door kunstenaar Rinus Bouwmeester.

Het KRO-televisieprogramma Geloofsgesprek staat aanstaande zondag in het teken van de Maria Ommegang. Vicaris-pastoor Paul Verbeek en Rinus Bouwmeester uit Oudenbosch komen aan het woord over de betekenis van de Bergse processie en er worden beelden vertoond van de audiëntie bij de paus getoond.

Pastoor Verbeek is nauw betrokken bij de de Maria Ommegang en de ontwikkeling van de dankstoet. Rinus Bouwmeester is ontwerper van kerkelijk smeedwerk en maakte voor het processiebeeld van de Maria Ommegang nieuwe kroonjuwelen, bestaande uit de kroon van Maria, de kroon van het Christuskind en de scepter. Het Mariabeeld was tijdens de viering van Maria Hemelvaart in de Lourdeskerk al compleet te zien met de Kroonjuwelen, evenals het kleed dat vervaardigd is door de Bergse naaldkunstenaar Ward Warmoeskerken.

Het Geloofsgesprek wordt zondag uitgezonden om 10.15 uur op NPO 2.