Verenigingen en clubs in het zonnetje bij Bergen op Zicht

Wethouder Yvonne Kammeijer opende de tweede editie van Bergen op Zicht. (Foto: Auri Peters)

BERGEN OP ZOOM – De tienallen verenigingen, stichtingen en belangenorganisaties die zich vandaag tijdens Bergen op Zicht presenteren, staan letterlijk én figuurlijk in het zonnetje. Kraam aan kraam staan ze in de binnenstad: vanaf de Grote Markt en het Vierkantje tot aan de Vismarkt (St Catharinaplein) en Steenbergsestraat. Wethouder Yvonne Kammeijer opende klokslag twaalf uur het evenement en prees de inzet van de vele vrijwilligers. Aansluitend zong Elly Kellner het door haar geschreven Deelboz-lied "Deel deel deel".

Het is voor de tweede keer dat het evenement plaatsvindt. Vorig jaar was het georganiseerd door Rotary Bergen op Zoom ('Centrum') en inmiddels is de organisatie ondergebracht in een zelfstandige stichting. Ruim honderd vrijwilligersorganisaties laten zich vandaag van hun beste kant zien: van de écht Bergse klupkes zoals de Vastenavendbouwers en historische verenigingen, tot de afdelingen van landelijke belangenverenigingen.

In actie

Presentaties en demontraties waren er volop, onder meer van het Rode Kruis en de politie. Ook actieve jeugdverenigingen kwamen in actie, zoals judoverenigingen en de scoutingsclubs. Zelfs sommige politieke partijen waren bij deze editie van Bergen op Zicht aanwezig, en toonden zich al volop in de campagnestemming. Daarbij werd ook de inwendige mens niet vergeten. Zo deelde het CDA 'toffe peren' uit, bij GBWP konden voorbijgangers een frisse appel of peer meenemen en bij de VVD kon men bijkomen met een bakje verse koffie. 

Zomerzon

De warme nazomerzon maakt het feest compleet: mensen staan serieus gebogen over de vele informatiefolders of nemen een gratis pen of ander uitdelertje mee. En natuurlijk was er gezorgd voor een gezellige muzikale omlijsting met een zangkoor op de kop van de Vismarkt.