Peperbus staat weer in het duister

BERGEN OP ZOOM – In december viel het de KijkopBergenopZoom.nl redactie al eens op dat de Peperbus er nogal onderbelicht bij stond. Inmiddels zijn compleet andere 'feestdagen' aangebroken maar één ding is hetzelfde gebleven. De toren is 's avonds en 's nachts niet te zien.

Die 'duistere' Gertrudistoren is dus niet nieuw. We vroegen in december aan de gemeente hoe het toch komt dat het grootse icoon van de stad geregeld in het donker staat. Een woordvoerster liet toen weten dat er een storing in de verlichting zat. Er werd aan gewerkt om het probleem te vinden en te herstellen. De avond erop brandde de verlichting inderdaad weer. Helaas was dat van korte duur.

De storing is wat hardnekkiger dan toen was voorzien, zo lijkt het. Het was in het weekend van het Neuzebal al zo en nu dus weer: de wijzers geven licht maar verder lijkt de Peperbus maar slecht geaard op het moment, om eens in termen van het motto 2017 ("Da's d'n aard van 't beesje!") te blijven.

We schreven eind 2016 al: "Laten we hopen dat het snel lukt om de toren weer in de schijnwerpers te zetten. Niet alleen vanwege de feestdagen natuurlijk maar ook vanwege de snel naderende Vastenavend." Als de Peperbus binnenkort in vol Vastenavend-ornaat boven het Krabbegat uittorent, willen we daar toch ook vooral in het donker van kunnen genieten.

De gemeente is in het weekend alleen voor dringende zaken bereikbaar maar als er meer is te zeggen over het weer in de schijnwerpers zetten van de Peperbus, melden we het hier zeker.