Politie roept op: meld hennepkwekerijen!

WEST-BRABANT – Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad, geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties.

Potite Zeeland-West-Brabant heeft een niet mis te verstane oproep online gezet. Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:
–       Aanwezigheid van hennepgeur;
–       Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
–       Constant zoemend of ronkend geluid;
–       Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan;
–       Donkere daken na een sneeuwbui

Donkere daken als het sneeuwt

De politie verzamelt 24 uur per dag informatie. Ook over mogelijke hennepkwekerijen. Mocht er, al dan niet anoniem, een melding binnen komen over een mogelijke hennepkwekerij wordt de informatie opgeslagen. Dat kan bijvoorbeeld na een melding van een ‘donker’ dak van een woning na een sneeuwbui. Als er over een adres meerdere meldingen binnen komen dan gaan we kijken of er ook daadwerkelijk een kwekerij zou kunnen zitten. Er moet dus altijd meer informatie zijn over een adres dan één melding. We gaan dus niet na één melding al bij uw buren naar binnen. Dus u kunt rustig tippen naar de politie. Er wordt zorgvuldig met uw informatie omgegaan.

Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:
–       via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
–       via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
–       anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
–       via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999

Bron: Politie.nl