Piet Juten stopt als voorzitter Vereniging Binnenstad vanwege ‘Ketrientje’

BERGEN OP ZOOM – Piet Juten stopt na twee jaar alweer als voorzitter van de Vereniging Binnenstad. In een maandagavond laat verstuurd persbericht meldt de vereniging dat er over het dossier 'Ketrientje' te grote verschillen van inzicht waren. Juten blijft wel lid en is in goede harmonie gestopt.

Aanleiding voor het afscheid van de voorzitter is het verschil van inzicht binnen de Vereniging Binnenstad over de invulling van het huidige St. Catharinacomplex. Juten gaf meerdere malen publiekelijk aan tegen sloop van het oudste gedeelte te zijn. Zo steunde hij recent nog een oproep van Bergenaar Paul Brooijmans, die op Facebook zijn ongenoegen over de sloopplannen uitte.

Goede oplossing en graag snel

Voor de Vereniging Binnenstad is behoud van de gevel minder een must, aldus het persbericht. Het standpunt is vooral dat er een kwalitatief goede oplossing moet komen die past bij het plein, de historische binnenstad, het beschermd stadsgezicht en die voldoet aan het welstandsbeleid. Over één ding zijn de vereniging en scheidend voorzitter het wel eens: het wordt hoog tijd dat er eens iets gaat gebeuren. "Het complex staat al veel te lang leeg."

Piet Juten was vanaf april 2016 voorzitter van Vereniging Binnenstad, die hem bedankt voor zijn inzet en benadrukt dat de hij in goede harmonie stopt en ook lid blijft.

Foto St. Catharineplein: Paul Brooijmans