Plaatsing kunstwerk ‘Tussenstop’ aan Halsterseweg bijna zover

BERGEN OP ZOOM – Ze zijn blij, bij Stichting KidOR. En trots, want één dezer dagen is het zo ver. Het kunstwerk  ‘Tussenstop’ gaat daadwerkelijk verschijnen aan de Halsterseweg. Het komt in de plaats voor het vervallen geluidsscherm dat er staat.

Het kunstwerk is een ontwerp van kunstenaarsduo Polylester uit Amsterdam en gaat het onderkomen geluidsscherm vervangen, dat veel mensen een doorn in het oog was. Namens Stichting KidOR schrijven Aerlant Cloïn en Gerard ’s Gravendijk in een persbericht: “Nu wordt de verbinding tussen Bergen op Zoom een bijzondere plek, die bijna letterlijk vraagt om een “tussenstop” te maken.” Het betreft immers een kruising waar zowel fietsers als auto’s vaak moeten stoppen voor verkeerslichten.

Aanwinst die kunstliefhebbers naar gemeente trekt

KidOR noemt het werk ‘een bijzondere en unieke aanwinst voor het kunstbezit van Bergen op Zoom, vanwege de omvang, uitvoering en de hoge artistieke kwaliteit’. De stichting verwacht dat het menig kunstliefhebber naar Bergen op Zoom zal doen afreizen. De Amsterdamse makers hebben namelijk internationale faam verworven. "We zijn nog steeds blij met de mogelijkheden die in Bergen op Zoom worden geboden om de gemeente met kunst in de openbare ruimte aantrekkelijk te maken", meldt voorzitter Aerlant Cloïn. "Onze functie is te zorgen dat op een goede manier kwalitatieve kunst in de openbare ruimte tot stand komt".

Scherm

Omdat ‘Tussenstop’ gekoppeld werd aan het vervangen van de geluidsschermen langs de Randweg, kwamen er nogal wat praktische en financiële hobbels voorbij. “Zo heeft de materiaalkeuze van die geluidsschermen voor nogal wat commotie en vertraging gezorgd", meldt Cloïn. “Gelukkig staat die problematiek de plaatsing van het kunstwerk niet in de weg”. Hij is nog steeds vol vol lof over de nauwe en succesvolle samenwerking met de gemeentelijke organisatie. Een woordvoerder van de gemeente kon nog niet zeggen wanneer het werk er precies geplaatst gaat worden.

Afbeeldingen: © PolyLester