Plofkraak pinautomaat ABN AMRO schudt omgeving wakker

BERGEN OP ZOOM – Op maandagmorgen hebben criminelen een poging tot een plofkraak gedaan. Doelwit was de ABN AMRO geldautomaat op de hoek van de Zandstraat en Meilustweg. De klap maakte heel wat buurtbewoners wakker.

De melding kwam na vieren binnen bij de politiemeldkamer. Deze stuurde direct meerdere eenheden die kant op. Een woordvoerder laat weten dat er na de explosie mogelijk twee personen zijn weggereden op een scooter. Een getuige meldde dat de daders wegreden in de richting van de Sibeliusstraat.

Enorme klap

Door de zware explosie zijn het pinautomaat en het pand zwaar beschadigd. Door rondvliegende brokstukken zijn bovendien twee auto's beschadigd die er vlak voor geparkeerd stonden. Ook buurtgenoten spreken van een enorme dreun, waar menigeen van wakker werd.

Een explosievenverkenner van de politie is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen. Nadat bleek dat er geen sprake was van verder explosiegevaar is de recherche ter plaatse een sporenonderzoek gestart. Volgens de politie hebben de daders niets buit gemaakt.

Er worden getuigen en tips gezocht. Mocht je meer weten of iets verdachts hebben gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000

Bron en foto: 112 Markiezaten (voor al je 112-nieuws uit de regio)