Politie houdt te Schijf een Bergenaar en een man zonder vaste verblijfplaats aan in gestolen auto

SCHIJF – Na een korte achtervolging zijn woensdagmiddag twee mannen aangehouden in het dorpje Schijf. Ze reden in een auto die eerder al te boek stond als gestolen in Etten-Leur.

Agenten van een speciale surveillance-eenheid die zich bezig hield met High Impact Crimes zoals woninginbraken, straatroven en overvallen, zagen op woensdag 7 december om 12.00 uur op de Molendreef te Schijf een auto rijden. Ze herkenden de auto omdat er enkele dagen eerder een achtervolging op deze auto was geweest, waarbij die kon ontkomen. Ze probeerden de auto opnieuw tot stoppen te dwingen maar ook nu kon deze in eerste instantie wegkomen. Ze zagen echter dat de auto een erf op reed en daar stopte tussen de stallen. Er renden vervolgens twee mannen weg. 

Aanhoudingen

De bestuurder van de gestolen auto vluchtte een stal in, achtervolgd door een agent. De 25-jarige man uit Bergen op Zoom kon worden aangehouden nadat hij struikelde over de hooibalen. De andere verdachte, een 24-jarige veelpleger zonder woon- of verblijfplaats, werd kort daarna opgepakt. Het duo is naar het bureau gebracht en daar in verzekering gesteld en de auto is in beslag genomen.

Bron: Politie.nl