Politie onderzoekt brand in schuurtje

BERGEN OP ZOOM – Iets voor twee uur in de nacht van zondag op maandag ontstond brand in een schuurtje aan de Esdoornstraat in Bergen op Zoom. De brandweer kwam om de brand onder controle te krijgen, dat was rond 03.15 uur gebeurd.  De politie onderzoekt  de kwestie want het vermoeden is brandstichting.

Helaas kon de brandweer niet voorkomen dat een in de buurt gelegen transformatorhuisje van het elektriciteitsbedrijf ook vlam vatte. Door het bedrijf is de stroom uitgezet vanwege gevaar bij het blussen van de brand. Daardoor kwamen mensen in meerdere straten rondom de Esdoornstraat zonder stroom te zitten. Dit zou tot ongeveer 06.00 uur geduurd hebben.

Camerabeelden en getuigen gezocht

Van de eigenaar van het schuurtje is een aangifte van brandstichting opgenomen en door het team Forensische Opsporing zal een sporenonderzoek worden ingesteld. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via WhatsApp (06-1220 7006). Anoniem kan ook, via www.meldmisdaadanoniem.nl, of telefonisch: 0800-7000

Ook zou de politie graag in contact komen met mensen in de buurt van de Esdoornstraat die mogelijk camerabeelden hebben van de dader of de brandstichting. Er zijn wellicht wel mensen die een bewakingscamera aan hun woning hebben hangen waar iets op staat dat met deze brand te maken kan hebben. Zij worden ook verzocht contact op te nemen. Het zaaknummer is 2018-158775.

Bron: Politie.nl

Stockfoto: Pixabay / Pexels