Politie onderzoekt geweldsincident op Vrederust

HALSTEREN – Vrijdagmiddag vond in een gebouw aan de Arklaan op Vrederust een geweldsincident plaats tussen een cliënt en een medewerkster. De politie moet nog nader onderzoeken wat er is gebeurd.

De politiemeldkamer kreeg rond 13.30 uur een melding van het incident in Landgoed Vrederust van de Geestelijke Gezondheidszorg Westelijk Noord-Brabant. Diverse politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. Ook werd de ambulancedienst gewaarschuwd en er kwam een traumahelikopter naar de Arklaan.

Zwaargewond

De hulpverleningsdiensten troffen een zwaargewonde man aan. Hij is met spoed naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Het gaat om een 61-jarige cliënt van de zorginstelling. Er is meteen een onderzoek gestart. Hieruit is in ieder geval al gebleken dat een medewerkster door de man was aangevallen. Ze wist te vluchten en de hulpdiensten te waarschuwen. De plaats delict werd afgezet en er werd een sporenonderzoek gestart. Wat er zich verder heeft afgespeeld is nog niet duidelijk. Zowel het slachtoffer als de man zijn nog niet verhoord.

Bron: Politie.nl