Politie treft mogelijk gestolen airbags aan

BERGEN OP ZOOM – Twee mannen uit Rotterdam zijn in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden door de politie. Zij worden verdacht van het stelen of helen van airbags uit auto’s. Het tweetal wordt vandaag gehoord.

Tijdens hun surveillance wilden agenten een verdacht persoon staande houden om hem te controleren. De man ging er echter vandoor en de agenten vonden hem in eerste instantie ook niet meer terug. Tot ongeveer 04.00 uur 's nachts. Toen zagen politiemedewerkers een auto met een buitenlands kenteken staan op een parkeerterrein bij een flat aan de Heiningen in Bergen op Zoom.

De inzittenden deden meteen hun verlichting uit op het moment dat ze merkten gespot te zijn. De agenten besloten om de auto te controleren. De heren uit Rotterdam van 25 en 27 jaar oud hadden geen logische verklaring voor het feit dat zij daar stonden. Eén van hen bleek echter aan het signalement te voldoen dat eerder was doorgegeven over de man die er vandoor ging. De agenten wierpen een nadere blik in de auto en zagen inbrekerswerktuigen liggen. Ook werd een tas aangetroffen met twee mogelijk van diefstal afkomstig airbags.

Collega’s van de agenten namen daarop poolshoogte in de buurt. Op korte afstand van de parkeerplaats werd een personenauto aangetroffen waar de airbags zijn uitgehaald. De eigenaar van deze auto is in kennis gesteld van de diefstal en heeft aangifte gedaan. Vervolgens zijn de twee inzittenden op verdenking van heling aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.