Politie vindt 75.000 euro aan contanten in woning Hof van Wezemaal

(Bron: 112 Markiezaten (voor al je regionale 112 nieuws)

BERGEN OP ZOOM – Bij een inval heeft de politie afgelopen donderdag een bedrag van meer dan 75.000 euro gevonden in een woning aan het Hof van Wezemaal. De agenten zochten naar een vuurwapen maar hielden uiteindelijk de man aan voor witwassen.

Dat meldt 112Markiezaten: “Er waren meerdere MMA meldingen binnen gekregen die wezen naar één specifieke verdachte. Hij zou in het bezit zijn van een vuurwapen. Na overleg met een officier van justitie werd besloten om naar het vuurwapen te gaan zoeken in een woning aan het Hof van Wezemaal.”

Auto en dure horloges

De politie viel donderdag 9 juli, aan het eind van de middag, met een team de woning binnen. Het pand werd doorzocht op zoek naar het vuurwapen, maar in plaats daarvan troffen de agenten meer dan 75.000 euro aan contant geld aan. “Dezelfde officier werd gebeld en die heeft via een Rechter Commissaris toestemming gekregen om ook in het kader van mogelijk witwassen de woning te doorzoeken. De bewoner werd aangehouden. Naast het geldbedrag zijn er ook nog een auto en enkele horloges in beslag genomen.” Uiteindelijk is in de woning geen vuurwapen meer gevonden.

Insluiting

De verdachte werd aan het bureau ingesloten en kreeg alle beperkingen opgelegd van de Officier in verband met het onderzoek. De verdachte weigerde een verklaring af te leggen over de herkomst van het geldbedrag en de goederen. In de loop van zondag is de verdachte in vrijheid gesteld. Hij blijft verdacht van witwassen en zal zich eventueel later voor de rechter moeten verantwoorden.

Foto: Google StreetView