Politie zoekt getuigen in zaak gewapende verdachten

BERGEN OP ZOOM – Zaterdagavond zijn er na een anonieme melding drie personen aangehouden door de Bergse politie. Ze bleken over een doorgeladen vuurwapen te beschikken. Er worden getuigen gezocht die mogelijk meer hebben gezien.

Het gaat om vier verdachten in totaal. Ze reden met een witte Range Rover in de omgeving van het Zonneplein, de van Heelulaan en de Guido Gezellelaan, en werden op de Burgemeester Blomlaan aangehouden. Twee van hen wisten via het Cort Heijligerspark te vluchten in de richting van de voormalige kazerne, het Jan Borghoutsplein dan wel de flats aan de Halleystraat en de Hubblestraat. Tijdens hun vlucht zagen zij kans om het vuurwapen in die omgeving te verstoppen, waar het later door een politiehond is gevonden. Eén van het is uiteindelijk aangehouden bij het station.

Informatie

De politie is op zoek naar aanvullende informatie en wil graag in contact komen met mensen die iets van hetgeen er gebeurde hebben gezien. Ook getuigen die al eerder met agenten hebben gesproken wordt gevraagd zich te melden. Die vraagt geldt tevens voor wie mogelijk andere informatie over dit voorval heeft. De zaak staat bij de politie geregistreerd onder nummer BVH 2018194812. Bellen kan met het nummer 0900-8844.

Bron: Politieteam Bergen op Zoom / Foto: Politiehonden ZWB