Positoos maakt nieuwe start en overhandigt acht goede doelen een cheque

BERGEN OP ZOOM – Het spaarsysteem Positoos had vanaf de aanvang te maken met nogal wat tegenslagen. Nu maakt het initiatief als het ware een doorstart, al is het nooit echt gestopt, en werd het nieuwe hoofdstuk gestart met het uitreiken van bijeen gespaarde tegoeden voor een aantal goede doelen en clubs in de gemeente.

Het Positoos idee is dat mensen bij het afreken bij aangesloten lokale bedrijven met hun pasje tegoeden sparen. Deels voor henzelf en inwisselbaar voor kortingen of als betaalmiddel, deels voor goede doelen naar keuze. Omdat er technisch en organisatorisch nogal wat mis liep kwam het niet overal van de grond. Toch bleven de mensen achter dit idee enthousiast, onder meer omdat er ondanks de opstartproblemen best wat tegoeden bijeen gespaard waren.

Sinds oktober 2015 waait er een frisse wind door de organisatie en wordt er hard gewerkt om alle ontstane scepsis in vertrouwen om te zetten. Eén van de tekenen van goede wil was het uitkeren van de al gespaarde tegoeden aan een achttal clubs en goede doelen, op woensdag 27 januari bij Fort Smakelijk. Er werden cheques uitgereikt aan de Bergse Actieve Senioren, Fort Smakelijk, KBO Halsteren, het Maatjesproject van Buurthuis De Inloop, SKW Lepelstraat, Spado Sport in de wijk, kindervakantiespel Onder de Panne en de Hospice De Markies, als ondersteuning om hun verschillende projecten te kunnen blijven uitvoeren.

Tekst en foto's: Mireille Hoetelmans