Première ‘Petticoat’ feestje voor acteurs en bezoekers

De verwachtingen waren hoog gespannen in een bijna uitverkochte schouwburg De Maagd, voor aanvang van de première van BOV musical ‘Petticoat’. Het publiek werd bepaald niet teleurgesteld.

Door: Mireille Hoetelmans

Wanneer het doek opgaat wordt het beeld van het landelijke Winschoten strak neergezet door een combinatie van beeldprojectie en decorstukken. Plattelandsmeisje Patricia Jagersma, gespeeld door Roosje Hendrickx, heeft de grote droom om door te breken in de muziek en vertrekt naar Amsterdam, ondanks het feit dat haar vader dit niet ziet zitten. Het Groningse accent, wat zeer natuurgetrouw wordt gesproken door de acteurs, benadrukt treffend het grote verschil tussen de mondaine wereld in Amsterdam en het plattelandsleven van Winschoten in de jaren ’50.

In de grote stad leert Patricia al gauw twee broers kennen uit een welgestelde familie. Rogier van Rooden, een rol van Merijn Oerlemans, is de enthousiaste, creatieve benjamin van de familie die al snel de steun en toeverlaat is van Patricia op haar weg naar het doorbreken in de muziek. Maar Willem van Rooden, gespeeld door Jorn Huismans, steelt haar hart. Het sterke spel van Patricia en de broers, voert je als toeschouwe volledig mee in het verhaal. Petticoat is een aanrader voor musicalliefhebbers maar zeker ook voor wie dat niet per se is, vanwege het overtuigende spel, leuke changementen, aanstekelijke muziek en loepzuivere zang.

  • Meer foto's van de voorstelling zien? Klik hier.
  • Foto's van de premièreavond zien? Klik hier.
  • Een interview met regisseur Diemer van Wijk teruglezen? Klik hier.
  • De profielpagina van de BOV bekijken? Klik hier.

Foto's: Hans-Jorg van Broekhoven